De vakantie zit er bijna op... - Reisverslag uit Oranjestad, Aruba van Mike en Daan - WaarBenJij.nu De vakantie zit er bijna op... - Reisverslag uit Oranjestad, Aruba van Mike en Daan - WaarBenJij.nu

De vakantie zit er bijna op...

Door: Daanenmikeoparuba

Blijf op de hoogte en volg Mike en Daan

27 Augustus 2011 | Aruba, Oranjestad

Maandag begint onze afstudeerstage op Aruba. Tot die tijd hebben we heerlijk vakantie gehouden, zand tussen de tenen gehad en zijn we waarschijnlijk helemaal klaar voor een goede start.

Tot nu toe hebben we veel leuke dingen gedaan, mensen leren kennen en 'zo af en toe een pilsje gepakt'. Deze week hebben we beiden onze Paddy (duikcertificaat) gehaald en zijn we gelijk doorgegaan met Advanced. Daarmee mag je wat dieper duiken en je moet wat extra skills kunnen. Daarnaast is het spotgoedkoop om te halen. Voor onze Paddy betalen we omgerekend rond de 180 euro en zitten de boeken e.d. erbij. Advanced was zelfs nog wat goedkoper. Kortom: het zijn nog net geen hamsterweken van de Appie Heijn.

Onze duikcursus startte in het zwembad onder leiding van Marc, een fantastische vent uit de VS. Hij heeft ons ook voor het merendeel begeleid tijdens de cursus. In het zwembad moesten we wat skills oefenen, zoals klaren van de bril, vest uit en aantrekken en je neutrale drijfvermogen zoeken. De duiken die we in zee gedaan hebben waren fantastisch. We hebben o.a. een wreckdive gedaan naar een WOII-schip, Antilla. We hebben veel verschillend leven onder water gezien, zoals vissen (heel verrassend), zeeschildpadden, murene en het hoogtepunt tot nu toe was een pijlstaartrog die we bij onze laatste duik gezien hebben. De foto's volgen later en we krijgen van een Engelse duiker wat foto's en filmpjes die hij onder water heeft gemaakt.

Inmiddels is het nog steeds niet heel druk op Blue Village, maar we zijn nu met een groepje van ongeveer 10 Nederlanders. In september worden er nog meer studenten verwacht dus dan wordt het alleen maar gezelliger en gaat er nog meer gedronken worden waarschijnlijk. Het is warm dus we moeten ook goed drinken natuurlijk...

We hebben ook aan beweging hebben geen gebrek. Dus wie denkt dat we hier niets uitvoeren heeft het HE-LE-MAAL mis:-P. Op de woensdagen gaan we voortaan volleyballen met een groep locals in een overdekte sporthal. Woensdag zijn we voor het eerst meegegaan met Jayson (een local die we leerde kennen bij het beachen). Hij zou ons om kwart voor 8 's avonds ophalen en compleet volgens verwachting kwam hij keurig een Antilliaans kwartiertje later in een piepend busje aanrijden. Na een autorit die meer weg had van een instabiele raket dan relaxte auto kwamen we heelhuids aan bij de sporthal. Wat we eigenlijk al wisten is dat alle Arubanen heel gastvrij zijn en alles met je willen delen. Ze vonden het allemaal geweldig dat we meededen en werden meerdere keren welkom geheten. Nadat we met iedereen hadden kennisgemaakt hebben we een heerlijk potje 5-5 gespeeld.
Donderdag is Mike met Luis (Comlombiaanse student) mee gaan voetballen. Hij zei van te voren dat ie in de Eredivisie van Aruba speelt bij Juventud T.L. Mike ging dus volverwachting met hem mee, maar kwam van de koude kermis thuis. Het is inderdaad de Eredivisie van Aruba, maar als je het moet vergelijken met een niveau in NL dan schat ik ze rond de 6e klasse. Ze trainen 4x per week en doen sessie van 2,5!! uur. Maar de helft van de tijd doen ze niets dus die tijd hebben ze ook hard nodig. Wat wel grappig is, is dat ze hun wedstrijden in een stadion spelen op kunstgras en dat de wedstrijden van de competitie waarschijnlijk nog op TV komen ook haha... (maar wat de meesten al wel zullen denken, ik ga echt geen 4x per week trainen ;))
Daan is vrijdag weer met Jayson meegegaan om te volleyballen. Dit was met hetzelfde groepje als van de woensdag. Wellicht gaan we komende week een kijkje nemen bij het nationale volleybalteam en gaat Daan een balletje mee slaan en/of een clinic verzorgen.

Het stappen op Aruba is ook geweldig. Het is alleen wel prijzig, maar meestel drinken we voor het stappen al een paar goudgele rakkers bij het appartement. Gister zijn we naar een schuimparty geweest op Perle D'or. Perle D'or is vergelijkbaar met Blue village. We gingen daar met de hele groep naartoe met de auto en het was een geweldig feest. Teksten als ik kan niet meer lopen zullen de meesten dan ook niet vreemd in de oren klinken. Vanavond gaan we waarschijnlijk weer stappen, maar dan in Oranje stad. Gewoon omdat het kan.

Maar niet alles loopt op rolletjes... we moeten nog steeds wat formaliteiten afhandelen. Dit werkt allemaal erg traag (dit ligt ook aan onszelf). Maar ze willen 33 pasfoto's per persoon hebben en kopietjes van allerlei documenten. Dus daar gaan we de komende week verder mee aan de slag. Lukt het niet dan worden we formeel binnen 30 dagen verzocht het eiland te verlaten. De praktijk leert echter dat het niet zo'n vaart loopt en dat we onze tijd gewoon vol gaan maken waarschijnlijk! We wachten het af...

Tot slot, het orkaanseizoen is in volle gang en gelukkig trekken deze niet over Aruba. Wij krijgen echter wel het slechte en soms extreem weer van de orkanen. Dit resulteerde van de week in een kleine tornado en bijna dagelijks hevige bliksem in de avond. Maar we leven nog dus het komt allemaal goed.

De nieuwe foto's staan ook online op http://www.mijnalbum.nl/Album=G3BI6UKU (weten niet of het werkt, maar er staan meerdere albums op).

Bedankt voor alle leuke reacties en we houden jullie op hoogte van de eerste vorderingen van onze stage en de andere avonturen.

Groeten vanaf Aruba, one happy island! (wat is het leven toch slecht....)

• 27 Augustus 2011 - 17:05

Peter:

Heren dat klinkt niet verkeerd!
    Ik zeg nog even lekker genieten en straks (pas) echt hard werken natuurlijk, want ja dat stage lopen is geen eitje ;) :P!

Greetz (h)

• 27 Augustus 2011 - 17:14

Kokkie:

Lekker hoor boys.. nu de rest van de 'vakantie' hehe. Genieten! ps mikie, al een beetje kunnen stofzuugen?

• 27 Augustus 2011 - 17:15

Marit Jacobs:

Allereerst wil ik even zeggen; jullie kunnen zo leuk beschrijven wat jullie allemaal meemaken! Soms moet ik gewoon hardop lachen als ik het lees, geweldig.

Zo te horen hebben jullie het goed naar de zin daar! Succes maandag met jullie eerste stage dag! Maandag wordt mijn eerste ALO-school-dagje...

Oja en Daan, wij zullen goed voor Janneke zorgen hoor! Hihi..

Liefs X,
    Marit

• 27 Augustus 2011 - 17:57

Berrie:

Het klinkt allemaal heel paradijselijk!!!
    Wij krijgen steeds meer zin om eens te komen kijken of het echt zo is. De count down is begonnen. Over (niet eens meer) 6 weekjes gaan we het voor een deel allemaal meemaken. Daan weet wel welk deel ik niet hoef mee te maken! xxx

• 28 Augustus 2011 - 05:58

Opa Tiel:

hallo stoeren binken,
    als ik het allemaal goed gelezen heb
    vervelen jullie je stierlijk!,
    geniet maar denk aan jullie stage.
    groetjes en tot de volgende keer

OPA TIEL.

• 28 Augustus 2011 - 06:49

Ome Joop&Tante Janny:

Heel leuk om het verslag te lezen Gefeliciteerd met jullie duikdiploma,
    groetjes uit Tiel

• 28 Augustus 2011 - 07:00

Theo En Marion.:

als wij het zo tussen neus en lippen door lezen valt er niet zo erg veel te beleven dus maar hopen dat de documenten af gewezen worden KUNNEN JULLIE WEER LEKKER NAAR HUIS. want vergeet niet in holland schijnt ook wel eens de zon.
    maar alle gekheid op een stokje bij jullie schijnt morgen de zon al weer, leuk hoor.

• 29 Augustus 2011 - 16:38

Boulah:

Klink goed allemaal. Goed dat jullie ook nog een beetje sportief zijn. Anders zou je nog een bierpens krijgen.
    Kunnen jullie nieuwe vrienden ook al zeilen Mike?
    De mannen van het 2e hebben Rijnland 1 met een 5-0 nederlaag naar huis gestuurd. Volgende ronde is een feit. 3 wedstrijden 9 punten.
    Veel plezier nog!

groetjes oma

• 01 September 2011 - 10:51

Brian:

Meutje,

Geweldig verhaal!! Ik heb je paar keer via skype proberen te bellen maar helaas!!.. buj er wel eens op??

Ik wacht met smart op je volgende verhaal.

kusje

• 15 September 2011 - 15:36

Omatiel:

hallo jongens
    Lees dat het goed met jullie gaat
    Je natje en je ///////////////////
    Maar nu er tegen aan